Wil jij je interieur een make-over geven, maar weet je niet waar je moet beginnen? Geen zorgen! Wij delen een eenvoudig 5-stappenplan waarmee je binnen no-time een nieuw interieur kunt creëren. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en maak van je huis een plek waar jij je thuis voelt!

Alle meubels - button     Ontdek alle woonstijlen - button

Stap 1: Doe inspiratie op

Voordat je begint met het veranderen van je interieur is het belangrijk om veel inspiratie op te doen om te ontdekken wat je mooi vindt. Blader door interieurmagazines, zoek op Pinterest en bezoek verschillende woonwinkels. Ook is het verstandig om een moodboard te maken. Hierop kun je foto's verzamelen van interieurs, meubels en kleuren die je aanspreken. Hierdoor krijg je een duidelijk beeld van wat je wilt bereiken!

Moodboard maken - button

Een moodboard maken doe je zo | INHOUSE

Stap 2: Bepaal je stijl

Als je genoeg inspiratie hebt opgedaan, kun je je eigen stijl gaan bepalen. Houd je van een strakke en moderne look of gaat je voorkeur juist uit naar een interieur met zachte tinten en organische vormen? Maak je keuze of mix and match verschillende stijlen! Zorg er wel voor dat alle elementen in je interieur op elkaar aansluiten. Denk hierbij ook aan de kleuren die je wilt gaan gebruiken. Maak hiervoor een kleurenschema met basis kleuren en eventueel een accentkleur.

Ontdek alle woonstijlen - button

Stap 3: Bekijk de ruimte

Voordat je aan de slag gaat is het belangrijk om goed naar de ruimte te kijken. Let hierbij goed op de indeling, de lichtinval en de grootte van de ruimte. Op basis hiervan kun je bepalen welke meubels en accessoires het beste passen. Je kunt er ook voor kiezen om een plattegrond te maken en hierop de verschillende mogelijkheden toe te passen. Zorg er wel voor dat je de elementen op schaal maakt, anders kom je alsnog in de knoei met de indeling.

Stap 4: Meubels uitkiezen

Nu je een duidelijk beeld hebt van je stijl, de ruimte en de kleuren die je hebt gekozen, is het tijd om meubels erbij te kiezen. Bij het kiezen van een nieuwe bank, tafel of stoelen zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Een aantal belangrijke dingen om op te letten zijn:

★ Stijl: Kies meubels die goed aansluiten bij je gekozen stijl en kleurenschema.
★ Comfort: Zorg ervoor dat je een bank, stoel of fauteuil vooraf test om te kijken of deze comfortabel genoeg zit. Controleer hierbij of de rugleuning en zitting voldoende ondersteuning bieden.
★ Functionaliteit: Overweeg de functionaliteit van de meubels. Ontvang je vaak veel gasten? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een uitschuifbare eettafel. Denk ook aan eventuele opbergruimte in de meubels, zoals een bank met opbergvakken.
★ Onderhoudsvriendelijk: Ga na of de meubels makkelijk te onderhouden zijn. Materiaalkeuze is hierbij erg belangrijk. Heb je bijvoorbeeld kinderen of huisdieren? Vermijd dan meubels met stoffen die niet makkelijk schoon te maken zijn.

Bekijk alle meubels - button

Een nieuw interieur in 5 stappen | INHOUSE

Stap 5: Aankleden met accessoires

Voor het kiezen van bijpassende accessoires voor in je nieuwe interieur zijn er verschillende zaken waar je op kunt letten:

★ Kleur en textuur: Zorg ervoor dat de accessoires passen bij de stijl die je gekozen hebt. Speel met verschillende kleuren, vormen en texturen om de ruimte interessanter en dynamischer te maken.
★ Functionaliteit: Denk goed na over de functie van de accessoires. Wil je een decoratief of een praktisch item? Niet alle accessoires moeten mooi zijn, maar ook nuttig en functioneel. 
★ Persoonlijke smaak: Het belangrijkste is uiteindelijk dat je je gekozen accessoires mooi vindt en dat ze aansluiten bij jouw persoonlijke smaak. Kies daarom alleen items waar je blij van wordt!

Alle accessoires - button

Accessoires voor een nieuw interieur | INHOUSE

Hulp nodig bij een nieuw interieur?

Met dit eenvoudige 5-stappenplan kun je jouw huis transformeren naar een interieur dat helemaal bij jou past. Weet je toch niet zo goed waar je moet beginnen? Om het jou makkelijker te maken bieden wij gratis interieuradvies aan. Of je nou advies wil over een nieuw meubel of een totaal andere stijl wilt toepassen, geen vraag is te gek voor onze experts!

Gratis interieuradvies - button